Scroll Top

Uspešno završena Faza 1

Polaznici faze 1 imali su priliku da tokom protekla tri dana steknu nova znanja od stručnjaka tima Naučno-tehnološkog parka Niš, pripremajući se za predstojeće Demo dane. Prvi dan Faze 1 bio je posvećen osnovama inovacionog ekosistema i ulozi NTP Niš u tom kontekstu. Učesnici su imali priliku i da se upoznaju sa pojmom timskog rada.

Glavna tema drugog dana bila je “Lean Startup 101”, gde su polaznici dobili uvid u faktore koji određuju uspeh jednog startapa, kao i značaj Business Canvas modela. Prva faza edukacije zatvorena je predavanjem o različitim načinima finansiranja, uz predstavljanje programa “Start Smart” od strane tima Fonda za inovacionu delatnost.

Nakon toga, usledilo je predavanje na temu “How to pitch” koje je pripremilo učesnike za uspešno prezentovanje njihovih ideja pred komisijom tokom nadolazećeg Startap izazova.

Sva predavanja su bila interaktivna, omogućavajući učesnicima da se aktivno uključe, vežbaju sa predavačima i stvaraju praktično iskustvo. Ovaj intenzivan program edukacije pružio je polaznicima neophodna znanja i veštine za razvoj i predstavljanje njihovih inovativnih ideja na predstojećim Demo danima.

Leave a comment