Scroll Top

Završnica prvog niškog akcelerator programa

U utorak, 23. aprila u Naučno-tehnološkom parku Niš, održan je Demo dan – završnica prvog niškog akcelerator programa na kojem su mogućnost da prezentuju svoje ideje i osvoje vredne nagrade imali startapi iz različitih oblasti poslovanja.

Prvo mesto odneo je LigaSurg i njihova revolucionarna ideja za hirurški instrument, zatim Noxatest sa brzim dijagnostičkim testom za bolesti izazvane bakterijama, koji je zauzeo drugo mesto.

Safe World je osvojio treće mesto sa aplikacijom koja omogućava sigurno detinjstvo, WellPet.Ai koji se našao na četvrtom mestu doneo je ideju o razvoju alata koji će vlasnicima pasa pomoći da razumeju emocionalne potrebe svojih ljubimaca.

Na kraju, ali podjednako važna, našla se ideja Nauči kolo tima, koja nudi onlajn kurseve folklora pod vođstvom stručnjaka negujući time srpsku tradiciju.

Novčane nagrade i priznanja za najbolje sa ukupnim fondom od 20.000 evra, obezbedili su Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i kompanija Fazi iz Niša, a za dve startap ideje timova Safeworld i Soundspoter, niška agencija za digitalni marketing Lobohouse obezbedila je nagradu u vidu izrade web sajta ili razvoja marketing strategije.

Veliko interesovanje timova, pokazalo je vrednost samog projekta, ali i toga da se možemo pohvaliti mladim umovima koji imaju odlične ideje iz različitih oblasti poslovanja.

Leave a comment